I går var det Alla hjärtans dag, som säkert hela universum vet. Det firas också här i Kina, men antagligen mestadels influerat av väst. Alla hjärtans dag är inte riktigt en gamal kinesisk tradition och igår firade de även en annan högtid här, "lanter day". Översättningen blir ungefär, ljusets dag. Denna dag innebär att det kinesiska nyåret officiellt är över.
 
Vi firade denna dag genom att skämma bort oss själva med besök på både hårsalong och nagelsalong. Bästa! 4 timmar senare hade vi båda nya fräsha hårsvall och perfekta händer och fötter. Xiexie :)
 
 
 
Jag och Vicky gav varandra matchade Porschen, why not? :)
 
På kvällen var vi ute på en restaurang och åt vääärldens godaste middag. Det var så otroligt gott på alla sätt och vis. Vi var ett stort högljutt sällskap men när maten serverades blev alla helt plötsligt tysta och det enda som hördes var "Mmmmmmmm!". Ett tecken på att maten var himmelsk, ett annat var att ingen ens hann fota maten för alla kastade sig över den haha. Restaurangen heter Nepali Kitchen och ligger i French Consession. Kommer absolut att gå tillbaka. Mums! Efter maten gick vi vidare till en vinbar som låg i närheten. Det var helt proppfullt. Antar att ingen vill sitta hemma på alla hjärtans dag och deppa, haha. Till slut fick vi ett bort i alla fall, brevid Kinas version av Lady Gaga. Denna tjej satt bokstavligen hela sin middag och tog bilder på sig själv i olika poser med olika föremål. Det roligaste var att hon hade en enorm rosett som täckte halva hennes huvud. Det tråkigaste var nog att hennes dejt såg inte allt för road ut över att behöva agera fotograf hela kvällen.. hehe only in China.
 
Självklart fotade jag denna version av Lady Gaga goes China, tror inte hon hade något emot det dock :)
 
Qing ren jie kuai le = Glad alla hjärtans dag <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej